About the Journal

OECONOMICUS Journal of Economics is a scientific journal in the field of economics published twice a year by The Economics Program, Faculty of Economy and Islamic Business, Sunan Ampel State Islamic University Surabaya.

The editors receive scientific articles in the form of conceptual script or unpublished research results or other scientific publications related to Economics themes which cover:

• Regional and Urban Economics
  • Publics Economics
  • International and Trade
  • Development Economics
  • Monetary and Banking
  • Any Others Related to Economics Fields

OECONOMICUS Journal of Economics merupakan jurnal online yang bersifat open access. OJE sebagai ruang terbuka bagi debat dan diskusi tentang ilmu ekonomi dan ekonomi terapan. OJE merupakan ruang hidup bagi tumbuh dan berkembangnya cita-cita integrasi atau penyatuan ilmu-ilmu keislaman, sosial-humaniora, serta sains dan teknologi sebagaimana tergambar dalam paradigma filosofis integrated twin towers UIN Sunan Ampel Surabaya.

OECONOMICUS Journal of Economics diterbitkan dua kali setahun (Juni dan Desember) oleh Program Studi Ilmu Ekonomi, Fakultas Ekonomi dan Bisnis Islam, UIN Sunan Ampel Surabaya.

OECONOMICUS Journal of Economics berfokus pada topik atau tema yang terkait dengan berbagai aspek dari ilmu ekonomi, sebagai berikut :

• Ekonomi Regional dan Ekonomi Perkotaan
  • Ekonomi Pembangunan
  • Ekonomi Industri
  • Ekonomi Publik
  • Ekonomi Moneter dan Perbankan
  • Ekonomi Internasional dan Perdagangan

Journal Name :  OECONOMICUS Journal of Economics
Journal Abbr. : ECONOMICUS
ISSN : 2548-6004 (Print)  | 2715-4882 (Online)
DOI : 10.15642/oje
Pub. Frequency : Twice in Years on December and June